Τάφος 2.200 ετών ανακαλύφθηκε στον Τάραντα

ΠΗΓΕΣ: ΑΝΑΣΚΑΦΗ, The Archaeology News Network

Taras_1

Μετά από αιώνες, αρχαιολογικά ευρήματα ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας επανεμφανίζονται στην περιοχή του Τάραντα.Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη στην πόλη της Απουλίας είναι αυτή ενός θολωτού τάφου που βρέθηκε στη Via Maturi, στην περιφέρεια του Τάραντα. Ο τάφος περιέχει επτά ταφές και χρονολογείται στον 2ο αιώνα π.Χ.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν από την αρμόδεια Εφορεία Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Αρχαιολογίας». Η ανακάλυψη έγινε χάρη σε μια στρωματογραφική έρευνα που διεξήχθη στο αίτημα της εταιρείας Enel για την υπογειοποίηση τμήματος του δικτύου ενέργειας στην περιοχή.

Taras_2

Τα ταφικά κτερίσματα που βρέθηκαν είναι πλούσια και πολύτιμα ενώ σήμερα συντηρούνται στο εργαστήριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Αποτελούνται από έργα αγγειοπλαστικής, αναθηματικά και μεταλλικά αντικείμενα.

Η πόλη του Τάραντα, μέσω του Augusto Ressa, συμβούλου Πολεοδομίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα ανακάλυψη και τόνισε τη «στενή σχέση» της διοίκησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων «για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και την ιδιαίτερη προσοχή στις αρχαίες υπόγειες κατασκευές που υπάρχουν σε ολόκληρη την πόλη».

Taras_3

Ο Τάραντας ήταν μια από τις πιο ανθηρές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα ευρήματα της περιοχής.

Taras_4