Βρέθηκε στην Πομπηία θερμοπωλείο,το φαστ φουντ τής αρχαιότητας. Πουλούσαν ψωμί με αλατισμένο ψάρι, τυρί, φακές και κρασί.

ΠΗΓΗ: Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

pompeii_parco_archaeologico_termopolioΈνα θερμοπωλείο, το φαστ φουντ της αρχαίας Πομπηίας, ήρθε στην επιφάνεια μετά από νέα αρχαιολογική ανασκαφή.

Στην αρχαία Πομπηία υπήρχαν 150 θερμοπωλεία, που συνήθως πουλούσαν ψωμί με αλατισμένο ψάρι, τυρί, φακές και κρασί. Πελάτες τους ήταν κυρίως οι φτωχότεροι πολίτες της πόλης που δεν μπορούσαν να μαγειρέψουν στα σπίτια τους.Pompiia_Thermopolio2

«Ένα θερμοπωλείο ήρθε ξανά στο φως μαζί με τις όμορφες τοιχογραφίες του γκισέ του», έγραψε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, Μάσιμο Οσάνα.

Pompiia_Thermopolio3Το τελευταίο θερμοπωλείο βρέθηκε στην περιοχή 5 «Regio V», στην οποία γίνεται ανασκαφή από το 1960. Από τη μια πλευρά του θερμοπωλείου, ο πάγκος ήταν διακοσμημένος με την απεικόνιση μιας Νηρηίδας πάνω σε άλογο κοντά σε θάλασσα, ενώ από την άλλη πλευρά υπήρχε πιθανότατα το εμπορικό σήμα της επιχείρησης. Στο σημείο βρέθηκαν και αμφορείς.

Pompiia_Thermopolio4«Ακόμη και αν τέτοιες κατασκευές αυτές είναι γνωστές στην Πομπηία, η ανακάλυψη κι άλλων μαζί με αντικείμενα που συμβαδίζουν με την εμπορική και επομένως καθημερινή ζωή, συνεχίζουν να μεταδίδουν ισχυρά συναισθήματα που μας μεταφέρουν σε αυτές τις τραγικές στιγμές της έκρηξης, η οποία παρόλα αυτά μας άφησε μοναδικές ιδέες για τον ρωμαϊκό πολιτισμό», δήλωσε ο αρχαιολόγος Αλφονσίνα Ρούσο.

Η Πομπηία καταστράφηκε το 79 μ.Χ. μετά από έκρηξη του Βεζούβιου. Σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι. Η πόλη εντοπίστηκε τον 16ο αιώνα και οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1748.

Πληροφορίες από Pompeii – Parco Archeologico